TARÇIN(KABUK)

Ürün Tanımı:

Cinnamomum cinsine giren bitkilerin, dalları ve genç sürgünlerinin kabuklarından, mantar ve paranşima dokusunun sıyrılmasından sonra kalan iç kabuğunun tekniğine uygun olarak kurutulmasıyla elde edilen üründür

Menşei:

HİNDİSTAN / ENDONEZYA / Singapur

Maksimum Raf Ömrü Ve Saklama Koşullları:

2 Yıl (Serin kuru ve güneş ışığı almayan ortamda muhafaza edilmeli)

Ürün Kullanım Koşulları Ve  Alternatif  Kullanımı:

Doğrudan veya öğütüldükten sonra yemeklerin hazırlanması aşamasında veya hazır yemeklere ilave edilerek kullanılır.


Endüstriyel ürünlerin üretimine katkı maddesi olarak kullanılabilir.

Yukarıda tanımlanan kullanım şekliden farklı olarak alternatif tıp alanında şifa verici amaçla da kullanıldığı bilinmektedir.