Ürün Tanımı:
Cinnamomum cinsine
giren bitkilerin, dalları ve genç sürgünlerinin kabuklarından, mantar ve
paranşima dokusunun sıyrılmasından sonra kalan iç kabuğunun tekniğine uygun
olarak kurutulmasıyla elde edilen üründür
Menşei:
HİNDİSTAN / ENDONEZYA
/ Singapur
Maksimum Raf Ömrü Ve Saklama Koşullları:
2 Yıl (Serin kuru ve güneş ışığı almayan
ortamda muhafaza edilmeli)
Ürün Kullanım Koşulları Ve Alternatif Kullanımı:
Doğrudan veya öğütüldükten
sonra yemeklerin hazırlanması aşamasında veya hazır yemeklere ilave edilerek
kullanılır.
Endüstriyel ürünlerin üretimine katkı maddesi olarak kullanılabilir.
Yukarıda tanımlanan
kullanım şekliden farklı olarak alternatif tıp alanında şifa verici amaçla da kullanıldığı
bilinmektedir.