Topalak Yemeği (Konya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

·         Yarım kg orta yağlı ya da yağsız kıyma

·         1 su bardağı köftelik ince bulgur

·         2 yemek kaşığı un

·         1 yumurta

·         Tuz

·         Nane

·         Toz kırmızı biber

·         Yedi türlü baharat

·         Kimyon

·         Karabiber

Bulamak için:

·         Un

Çorbası için:

·         1 yemek kaşığı tereyağ

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 küçük soğan

·         1 yemek kaşığı salça

·         1 yemek kaşığı un (kavrulmuş)

·         Nohut (haşlanmış)

Süslemek için:

·         Maydanoz

Topalak Yemeği (Konya Yöresi) Tarifi Yapılışı

Un, et, bulgur, yumurta ve baharatlar da eklenerek güzelce yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde yuvarlanır ve tepsiye dizilir. Yapışmaması için una bulanır.

Çorbasının yapımı için tereyağ ve zeytinyağı ocağa alınır. Minik doğranmış soğan sotelenir, salça ve kavrulmuş un da eklenip sotelenir. Suyu eklenir, önceden haşlanan nohut ilave edilir. Kaynarken topalak köftesi de eklenir. 20 dakika pişirilen yemek maydanoz ile süslenip servis edilir.